Mesto bude opäť zverejňovať materiály pred ich prerokovaním v MsZ

30.04.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 30. apríla (TASR) - Mesto Vranov nad Topľou bude v nasledujúcom období opätovne poskytovať zástupcom médií textové materiály k programom nadchádzajúcich rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ). Ide o reakciu samosprávy na nespokojnosť miestnej novinárskej obce, ktorú vyvolal odmietavý postoj radnice k zverejneniu spomínaných materiálov pred minulotýždňovým zasadnutím MsZ.
"V mestskom zastupiteľstve sú často prerokovávané otázky nájmov, otázky obchodných vzťahov medzi mestom a podnikateľskými subjektmi. Niektoré podnikateľské subjekty mali voči zverejňovaniu materiálov v predstihu výhrady, z tohto dôvodu sme zastavili poskytovanie týchto materiálov pred ich prerokovaním," obhajoval minulotýždňové rozhodnutie mesta Vranov nad Topľou jeho primátor Ján Ragan (nezávislý).
S postojom Mestského úradu neposkytovať novinárom materiály k rokovaniu MsZ v predstihu vyjadrili v týchto dňoch na pôde radnice zástupcovia miestnych printových, ako aj elektronických médií nesúhlas. Samospráva napokon svoje pôvodné rozhodnutie prehodnotila. Novinárskej obci prisľúbila, že im bude podobne ako v minulosti zasielať na ich vyžiadanie podklady k rokovaniu mestských poslancov v dostatočnom predstihu, a to už od najbližšieho zasadnutia MsZ.
Oveľa jednoduchší spôsob poskytovania informácií k pripravovaným rokovaniam mestských poslancov praktizujú na rozdiel od Vranova nad Topľou viaceré okolité mestá. Mestský úrad v Snine sprístupňuje materiály k MsZ na svojej webovej stránke približne týždeň pred jeho zasadnutím, čím sú okrem novinárov prístupné aj širokej verejnosti. Podobná prax je zaužívaná aj v neďalekom Humennom či Michalovciach.
 

Vyberte región